Om liefhebberij in elektronica aan te wakkeren is het maken van een bouwdoosje een goede eerste stap, zie hierboven een foto van een elektronisch theelichtje.

In een tiental jaar kochten we er méér dan 1000 van, we hebben er nog 100-tallen op voorraad. Voor iemand met soldeerervaring is het in een kwartiertje gemaakt. Maar het is vooral nuttig als een bouwdoosje om te leren solderen en wat begrippen van elektronische componenten en van isolatie en geleider aan te leren.

Het heeft ook nog een bepaald praktisch nut: je kunt het met de bijgeleverde batterij een 15 tal keer 5 uur laten branden! Veiliger dan een kaars! Extra batterijen kun je kopen in onze winkel: 1 euro voor 2 stuks. (kitje + batterij + soldeer = uit voorraad: 8 euro)
Dan hebben we ook nog een batterijhouder voor 2 AA batterijen, (verkrijgbaar in onze winkel, kost 1 euro)  daarmee houdt het theelichtje minstens 10 keer zo lang uit. Vaak kun je zelfs afgedankte AA batterijen nog een tijdje gebruiken voor het theelichtje.

Heb je het bouwdoosje al of niet samengebouwd niet meer nodig, bezorg het gerust terug (bvb via onze winkel), zo kan het nog eens dienen voor een "opleiding". Krijg je interesse in ons vak...? we zoeken altijd jongeren/schoolverlaters voor diverse jobs hier! zie vacature

We hebben altijd wat goedkope soldeerbouten van Velleman / Wadda liggen. Deze kunnen meegenomen worden (indien niet meer gebruikt, graag terug). Vooral met loodhoudend soldeer functioneren ze goed, (dit mag voor eigen gebruik) gezien dit op een lagere temperatuur goed werkt

  • USB-SOLDEERBOUT -  Werkt met de meeste gsm-laders : Velleman productpagina
  • KERAMISCH SOLDEERPISTOOL "QUICK HOT" 30-130W / 220-240VAC -  Velleman productpagina (voor loodhoudend moet de powerknop niet ingedrukt worden, stand Lo)
  • Nog op voorraad, tientallen multimeters DVM856 Velleman, zie voor specificaties: Velleman productpagina

Een populaire toepassing is controleren van gebruikte batterijen, zie bvb onderstaande video:

(De weerstand van een 100-tal ohm hebben we in 1000-tallen liggen) - Opmerking: 2 AAA batterijen nodig!

Enkele nuttige links:

Luc