Als je tijdens je jeugd interesse hebt in elektronica, kan dit een reden zijn om in het hoger onderwijs te kiezen voor een bachelor of master Elektronica. Dit vind ik zeker een aanrader!

Elektronici kunnen méér: allerhande elektronica herstellen, béter elektronische producten gebruiken en meewerken in elektronica-fabricage.Veel apparaten zijn een combinatie van elektronica, behuizing, mechanica, software… De elektronicus kan vaak al deze domeinen begrijpen, terwijl voor de mechanicus de elektronica een mysterie blijft!

Ook kun je als elektronicus werken in grote of kleine organisaties, maar evengoed kun je op je eentje werken.

Verder kun je altijd door blijven bijleren in elektronica. Enerzijds kun je je specialiseren in een bepaalde niche, maar anderzijds kun je ook minder diepgaande maar bredere kennis verwerven en toepassen.

Met elektronica kun je snel verbanden zien met wiskunde en fysica. Vaak zijn elektronica-formules ook in andere domeinen toe te passen: bvb warmteverliezen in gebouwen zijn te berekenen met dezelfde formules als weerstanden en condensatoren in een elektronische schakeling.

Elektronica is overal, dus als deze wetenschap je aanspreekt en je overweegt om dit te gaan studeren, ben je zeker dat je de kennis zal kunnen toepassen, al dan niet op een toekomstige job (bij ons?).

Luc Page

Hieronder een kleine selectie van producten van klanten waaraan we een bijdrage leveren:

Met veel van deze bedrijven zijn we mee opgegroeid.  Op vandaag hebben we een 140 actieve klanten in Vlaanderen.

Bekijk ook onze galerij.