Wil je eens een eigen elektrisch kerstboompje solderen? In welk elektronisch apparaat zou je graag eens kijken met onze X-RAY machine?  Hoe goed doe jij het op het behendigheidsparcours met de Cowboy e-bike? Benieuwd wat er nu eigenlijk allemaal mogelijk is met een 3D-printer?

Elektronische chips, tegenwoordig zitten ze overal, maar wat is dat juist? Op de Dag van de Wetenschap kun je ontdekken hoe hier elke dag elektronica gemaakt wordt. Met behulp van geavanceerde machines monteren we maandelijks miljoenen chips op printplaten, sommige zijn niet veel groter dan een zandkorrel. Snel en nauwkeurig werk dus! We kijken er alvast naar uit om onze passie met jou te delen!

  • De Dag van de Wetenschap, hét grootste wetenschapsfestival over gans Vlaanderen voor jong en minder jong, vindt plaats op zondag 27 november van 10u tot 12u en vanaf 13u30 tot 17u.
  • Een overzicht van onze activiteiten kan je op de site raadplegen.

www.dagvandewetenschap.be