30 jaar Page Electronica

Page Electronica viert dit jaar haar 30 jarig bestaan… een beetje geschiedenis:

In 1990 ben ik gestart, in bijberoep, met ontwerpen en herstellen van elektronica, én met assembleren van PC’s. Zo is Page Computers ontstaan. In 1994 kreeg ik de kans om voor de Poperingse firma Unitron antenneversterkers te bestukken. Dit waren direct 1000-tallen, wat resulteerde in de aankoop van Juki bestukmachines: Juki - Wikipedia

Dit zijn zogenaamde mid-range machines: goed voor behoorlijk snel bestukken, maar ook flexibel omstelbaar. Het zelfde jaar startten hier Poperingenaars Dirk Parasote en Bart Lozie, beiden ook fervente technici-electronici. Enkele jaren later kwam er werk bij van een Televic-afdeling en van een voormalig Velleman-bedrijf: CMC. Zo bleven er hier ook technici en montage-medewerkers bijkomen.

Voor technici elektronica hadden we een voordeel in Poperinge:

In 1934 is Barco (Barco - Wikipedia) hier ontstaan. Vandaar waren er hier heel wat elektronici nodig en was er een technische school met een sterke elektronica en elektromechanica richting. Door onze computerwinkel waren we snel een gekende firma geworden bij jongeren in de Poperingse scholen. Zo was het gemakkelijker om nieuwe medewerkers te vinden, en het werk en de klanten kwamen ook (bijna) vanzelf. (Page Computers)

Barco vertrok uit Poperinge een 15-tal jaar geleden. Een 5-tal jaar geleden kochten we hun gebouw voor de elektronica-bestukking, dit gaf terug forse groeikansen. Onze computerwinkel is er nog altijd: ook daar is elektronica-kennis een voordeel. Er is een kleine overlap in medewerkers. De winkel wordt nu geleid door Jan Maes, die zijn carrière gestart was bij Barco.

De winkel zit in onze gebouwen in de Casselstraat, samen met elektronica-kablage & inbouw.

Algemene info

Electronics Manufacturing Services (EMS)

Page Electronica staat voor een team van een 180-tal vakmensen, uitgerust met de modernste elektronica-fabricage & test- technieken, werkzaam in 3 ploegen, 7 dagen per week. Onze assemblagerobots werken 24/24.

IPC-A-610H klasse 2 is onze standaard, op aanvraag ook klasse 3. Page NV heeft een ISO9001 certificaat en doet verder geregeld beroep op de kenniscentra Sirris en Imec.

Design-for-X Manufacturing, Test, Reliability

10-tal medewerkers met elk méér dan 10  jaar elektronica ontwerp- en fabricage-ervaring helpen u graag. Ideaal is contact in de ontwerpfase. Waar we kunnen, geven we graag advies omtrent componentenkeuze (beschikbaarheid, equivalenten...) en lay-out.

Sterktes

  • Zeer flexibel in proto’s en middelgrote reeksen
  • Hoge reactiesnelheid
  • Prijscompetitief / beperkte overhead
  • Technologisch up-to-date
  • Full service: van designbetrokkenheid, componentaankoop, assemblage, coating, kabels, testen, tot inbouw

Factory Tour