Welkom!

Welkom in ons voormalig Barco-gebouw, ik ben zeer blij dat onze medewerkers aan een grote groep wat uitleg kunnen geven, slimme layout en componentenkeuze kan het verschil maken of je een product in België kunt fabriceren of als je er ergens mee naar het buitenland moet trekken.

Even een cijfer: we hebben 4 SMD lijnen, elke lijn kan gemakkelijk méér dan een half miljoen componenten per dag plaatsen, op goede layouts kunnen moderne productielijnen zo goed als foutloos werken!

Ik wens iedereen een leerzame namiddag!

https://cedm.be/node/474

Luc Page

For all who need a basic knowledge of electronic assembly technology and processes, specifically managers and engineers involved in the design, industrialization and purchasing of electronics, and product and quality engineers dealing with electronics. 

This seminar provides basic insight in the technology and production processes of the basic building block of electronic systems: the Printed (Circuit) Board Assembly (PBA). To understand the relationship between cost, quality and reliability of electronics, a basic understanding of the capabilities and the limitations of the PBA technology as well as the factors that drive cost and quality is a great help. This seminar provides a basic step towards this understanding by providing an introductory presentation discussing electronic assembly technology and processes followed by a visit to the electronics assembly plant of Page Electronica.

30 jaar Page Electronica

Page Electronica viert dit jaar haar 30 jarig bestaan… een beetje geschiedenis:

In 1990 ben ik gestart, in bijberoep, met ontwerpen en herstellen van elektronica, én met assembleren van PC’s. Zo is Page Computers ontstaan. In 1994 kreeg ik de kans om voor de Poperingse firma Unitron antenneversterkers te bestukken. Dit waren direct 1000-tallen, wat resulteerde in de aankoop van Juki bestukmachines: Juki - Wikipedia

Dit zijn zogenaamde mid-range machines: goed voor behoorlijk snel bestukken, maar ook flexibel omstelbaar. Het zelfde jaar startten hier Poperingenaars Dirk Parasote en Bart Lozie, beiden ook fervente technici-electronici. Enkele jaren later kwam er werk bij van een Televic-afdeling en van een voormalig Velleman-bedrijf: CMC. Zo bleven er hier ook technici en montage-medewerkers bijkomen.

Voor technici elektronica hadden we een voordeel in Poperinge:

In 1934 is Barco (Barco - Wikipedia) hier ontstaan. Vandaar waren er hier heel wat elektronici nodig en was er een technische school met een sterke elektronica en elektromechanica richting. Door onze computerwinkel waren we snel een gekende firma geworden bij jongeren in de Poperingse scholen. Zo was het gemakkelijker om nieuwe medewerkers te vinden, en het werk en de klanten kwamen ook (bijna) vanzelf. (Page Computers)

Barco vertrok uit Poperinge een 15-tal jaar geleden. Een 5-tal jaar geleden kochten we hun gebouw voor de elektronica-bestukking, dit gaf terug forse groeikansen. Onze computerwinkel is er nog altijd: ook daar is elektronica-kennis een voordeel. Er is een kleine overlap in medewerkers. De winkel wordt nu geleid door Jan Maes, die zijn carrière gestart was bij Barco.

De winkel zit in onze gebouwen in de Casselstraat, samen met elektronica-kablage & inbouw.

Traktatie

Poperinge, met Watou, maar ook Vleteren zijn ook alom gekend voor hun bier, We trakteren graag met 2 biertjes:

Hommelbier - Wikipedia
Westvleteren Twaalf - Wikipedia

Groeten en dank voor jullie bezoek en…

Santé – gezondheid – cheers

Luc Page

Algemene info

Electronics Manufacturing Services (EMS)

Page Electronica staat voor een team van een 180-tal vakmensen, uitgerust met de modernste elektronica-fabricage & test- technieken, werkzaam in 3 ploegen, 7 dagen per week. Onze assemblagerobots werken 24/24.

IPC-A-610H klasse 2 is onze standaard, op aanvraag ook klasse 3. Page NV heeft een ISO9001 certificaat en doet verder geregeld beroep op de kenniscentra Sirris en Imec.

Design-for-X Manufacturing, Test, Reliability

10-tal medewerkers met elk méér dan 10  jaar elektronica ontwerp- en fabricage-ervaring helpen u graag. Ideaal is contact in de ontwerpfase. Waar we kunnen, geven we graag advies omtrent componentenkeuze (beschikbaarheid, equivalenten...) en lay-out.

Sterktes

  • Zeer flexibel in proto’s en middelgrote reeksen
  • Hoge reactiesnelheid
  • Prijscompetitief / beperkte overhead
  • Technologisch up-to-date
  • Full service: van designbetrokkenheid, componentaankoop, assemblage, coating, kabels, testen, tot inbouw

Factory Tour