In het kort

Voor ieder order is er intern een aangestelde voor de visuele inspectie, dit is te volgen op het inspectie rapport; in principe heeft iedere print een uniek serienummer, dit wordt hierin ook opgenomen.

Kwaliteit statistieken worden wekelijks bijgehouden. Na het afwerken van de eerste units van nieuwe of gewijzigde producten, streven we naar een controle en goedkeuring door de klant, vooraleer we grote reeksen afleveren.

Algemeen

Fouten voorkomen, fouten snel opsporen, is naast kost-efficient werken, de grote peiler in de productie. Administratie en goederenstroom zijn ook in functie hiervan opgebouwd. We proberen te starten met nieuwe projecten in nauw overleg met de klant. We denken hier vooral aan print lay-out en toelevering van componenten en gegevens.

Er zijn binnen het bedrijf verschillende klantverantwoordelijken. Deze personen houden contact met de klant, en zien er intern op toe dat alles naar wens verloopt. Bestukking is vaak complexer dan in het dossier op te nemen is. Vandaar dat persoonlijke en individuele benadering belangrijk is.

Deze personen zorgen voor offertes, spreken levertermijn af, maken nacalculaties, en zorgen voor feedback naar de klant, ivm. productie- efficientie, prijs en kwaliteit.

IPC normen

We gebruiken IPC normen, met verschillende classificatie- systemen voor het al of niet goedkeuren van connecties. Aan de hand van de IPC-boeken wordt opleiding gegeven naar de verschillende jobs: zeefdrukken, smd- bestukking, reflow- en golfsolderen, handbestukking, handsolderen, visuele inspectie.

Onze leverancier voor deze informatie is www.piek.nl.

Verder hebben we een levendig werk- instructie bestand, en voor de medewerkers een functiebeschrijving.

We proberen zoveel mogelijk ons werk in proceduren en werk- instructies te vatten. Dit met ingebouwde controle mechanismen. Voor alle medewerkers (of groepen) zijn er functie beschrijvingen.

ISO 9001:2015