ESG (Environmental - Ecological, Social and Governance) 

1. Environmental - Ecological:

Onze firma is gestart in het centrum van Poperinge, met het idee om een bedrijf met ongeveer tien medewerkers te worden en dan zo te blijven. Groei hebben we niet echt nagestreefd. Het was eerder een samengaan van mensen uit Poperinge die bij ons kwamen werken, en klanten uit Vlaanderen die bij ons aanklopten. Daardoor zijn we op veel vlakken lokaal georiënteerd. Dit is al een sterk ecologisch aspect. Daarbovenop zijn veel van onze klanten zelf ook bezig met producten waarin ecologie een belangrijke rol speelt: verluchtingssystemen, LED verlichting, elektrische fietsen, ultra low power elektronica...

Bezoekers van onze fabriek zijn vaak verwonderd dat er hier lokaal elektronica gemaakt wordt. Nochtans is dat, zéker voor industriële producten, goed haalbaar! Zo houden we werk hier in plaats van (vooral) naar Oost-Europa heen en terug te versturen.

In onze elektronica fabricage zijn we nu met ongeveer 170 medewerkers. Een belangrijk deel van de leiding zit bij een tiental fervente elektronicaliefhebbers. Vandaar zijn we al vanaf de begindagen bezig met allerhande rond energie, batterijen en fotovoltaïsche zonnepanelen, ook met software om alles te monitoren en te regelen. We hebben oa. 350 kW aan omvormers gecombineerd met 500 kW PV panelen (1300 in totaal). Elektrische auto's en fietsen worden hier ook al vanaf het begin gebruikt.

Een deel van ons bedrijf, Page Computers, richt zich op de verkoop van informaticamateriaal in de regio groot-Poperinge. Hier hebben we altijd ingezet op een beperkt aantal merken en toestellen, die we goed kunnen onderhouden.

Zo vervangen we courant schermen, ventilatoren en batterijen van laptops. We upgraden ook veel pc’s. Alles gebeurt aan schappelijke uurlonen. Zo gaan onze pc’s een heel stuk langer mee.

In de winkel verkopen we ook al 25 jaar refurbished PC's en ondertussen hebben we ook al vele jaren refurbished iPhones op stock. Klanten kunnen ook altijd terecht met afgedankte computers. We vernietigen persoonlijke data, recupereren eventueel nog bruikbare onderdelen en Recupel garandeert dat je oude toestellen correct worden gerecycleerd.

Luc