Ondersteuning Windows 7 stopt op 14/01/2020! Wat nu?

Het komt dichterbij: R.I.P Windows 7. Microsoft trekt na 10 jaar de stekker uit Windows 7 en dit op 14 januari 2020. Vanaf dan is er geen gratis ondersteuning meer. Maar wat betekent dat precies voor jouw huidige pc of laptop?

Einde Windows 7 support op 14 januari 2020

Na 10 jaar stopt de Windows 7 ondersteuning. Dat betekent dat het besturingssysteem van je laptop of pc vanaf 14 januari 2020 geen automatische software updates meer krijgt. Ook de technische ondersteuning bij problemen verdwijnt en je pc of laptop ontvangt geen beveiligingsupdates meer.

Moet je nu direct beginnen panikeren?

Nee, je kan je oude laptop of computer met Windows 7 blijven gebruiken, maar het risico op virussen, malware, spyware en andere gevaren is groter. Wil je jouw data en gegevens 100 % beveiligen en zo houden? Dan is een moderne laptop of pc met Windows 10 de beste en veiligste optie.

Wanneer stopt de Windows 7 ondersteuning?

De Windows 7 support stopt op 14 januari 2020. Dat betekent dat je na 14 januari 2020 geen meldingen meer ontvangt wanneer er nieuwe updates zijn om je computer of laptop nog beter te beschermen. Ook de Microsoft klantenservice kan je na de Windows 7 stopzetting niet meer helpen bij problemen.

Wat betekent de Windows 7 stopzetting voor mijn computer of laptop?

Wanneer de ondersteuning voor Windows 7 stopt (op 14 januari 2020), ontvangt je pc of laptop geen beveiligingsupdates meer. Je toestel is dus vanaf dan minder beschermd tegen bedreigingen zoals malware, spyware, hackers en virussen. We raden je dan ook aan om te kiezen voor een veilige en moderne pc met Windows 10.

Waarom krijg ik een melding over het einde van de Windows 7 ondersteuning?

Vanaf nu krijg je op je oude pc of laptop met Windows 7 regelmatig een Microsoft melding. Deze meldingen vertellen je dat de Windows 7 ondersteuning stopt op 14 januari 2020 en welke stappen je nu kan ondernemen. Op deze manier heb je genoeg tijd om je voor te bereiden.

Moet ik nu een nieuwe computer kopen?

Wij raden je aan om inderdaad een nieuwe laptop of pc te kopen met Windows 10. Zo is je toestel altijd up-to-date en perfect beschermd tegen alle mogelijke bedreigingen. Treedt er een beveiligingslek op? Dan lost Microsoft dat probleem snel via een nieuwe update op.

Je kan je oude computer blijven gebruiken, maar dat houdt wat beveiligingsrisico’s in. Het is ook mogelijk om het Windows 10 besturingssysteem op je oude computer te installeren, maar nieuwe pc’s zijn zoveel sneller en krachtiger.

Stopt mijn computer met werken wanneer er geen Windows 7 ondersteuning meer is?

Nee, tuurlijk niet. Alle software en je besturingssysteem blijven werken zoals ervoor. Je krijgt enkel geen nieuwe updates meer om je toestel te blijven beveiligen tegen risico’s zoals malware, virussen en hackers. Je kan ook niet langer terecht bij de Microsoft klantenservice.

Wat gebeurt er als ik na de Windows 7 stopzetting toch mijn oude computer blijf gebruiken?

Je bent volledig vrij om na 14 januari 2020 toch nog het oude besturingssysteem te blijven gebruiken. Maar dit is niet zonder risico’s.

Je pc is minder goed beveiligd tegen virussen, malware en pogingen van hackers om je gegevens te stelen. Je computer zal na de Windows 7 stopzetting nog altijd op dezelfde manier werken en opstarten, maar je krijgt geen updates meer. Bij problemen kan je ook niet meer terecht bij de klantendienst voor technische ondersteuning.

Wij raden je daarom aan om nu te kiezen voor een nieuw toestel met Windows 10. Zo werk je opnieuw met moderne en snelle apparatuur en ben je volledig beschermd.

Kan ik Windows 7 na de stopzetting nog altijd activeren op mijn computer of laptop?

Na 14 januari 2020 kan je nog altijd Windows 7 installeren en activeren, maar we raden dit niet aan. Je pc is minder goed beschermd tegen bedreigingen zoals virussen en malware en je krijgt geen nieuwe beveiligingsupdates meer. Bovendien kan je niet optimaal profiteren van de allernieuwste functies omdat de hardware te oud is.

Kan ik na 14/01/2020 nog altijd online bankieren met mijn Windows 7 pc?

Ja, je computer of laptop zal na het einde van de Windows 7 support nog altijd perfect werken. Je krijgt enkel geen software en beveiligingsupdates meer, waardoor je minder beschermd bent. Een goeie bescherming is wel broodnodig wanneer je online rekeningen betaalt en andere bankzaken regelt.

Daarom raden we je aan om toch een nieuwe laptop of computer te kiezen met Windows 10 ondersteuning. Door de regelmatige updates is zijn je bankgegevens altijd veilig.

Kan ik na 14 januari 2020 nog surfen met Internet Explorer?

Nee, Internet Explorer werkt samen met het Windows 7 besturingssysteem en wordt na de stopzetting dus ook niet meer ondersteunt. Beslis je om toch nog even Windows 7 te blijven gebruiken? Dan kan je internetten via andere browsers zoals Google Chrome en Firefox. Microsoft Edge vervangt Internet Explorer.