Laptops

Tip: Zie webshop voor winkelvoorraad

Onze merken

We hebben courant een 20-tal types op voorraad van de volgende A-merken: HP – Acer – Lenovo – Asus. Een 5-tal types hiervan dekken de méést courante behoeften af, dit zijn onze toppers, voordeel is dat we méér voorraad hebben.  Zie hier een overzicht van onze toppers.

TIP: kun je niet kiezen tussen tablet, touchscreen en gewone portabel? Diverse merken brengen toestellen op de markt die voorzien zijn van touchscreen en waar het scherm volledig omgedraaid kan worden, neem je tijd om dat eens rustig uit te testen in de winkel, we hebben alvast vele tientallen tevreden gebruikers hierop.

Waar op letten?

Zo kies je de laptop die het best bij jou past

Processor

Een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3  processor is ideaal voor tekstverwerking en te surfen. Voor gevorderden of het zwaardere werk is een Intel Core i5 of i7 (Ryzen 5 of 7 ) beter geschikt.

Geheugen

Kies het juiste interne geheugen conform uw gebruik. Standaard is 8GB voldoende, werkt u echter intensief met foto’s, maakt u vaak video’s of speelt u dikwijls games, dan raden wij 16GB aan.

Grafische kaart

Wilt u grafisch krachtige games spelen op uw laptop dan raden we u een aparte grafische kaart aan. De on-board Intel grafische kaart is wel al krachtig, maar met een extra ATI of Nvidia grafische kaart zullen de nieuwe games vloeiender gespeeld worden.

CD + DVD's

Bemerk dat er veel draagbare computers niet meer beschikken over een DVD-RW station, u kan wel een extern station aankopen mocht u dit nog willen (+-35 euro).

Batterij

Moderne laptops hebben meestal een 4-cell batterij aan boord, hiermee kan u – in combinatie met een Intel processor – een 10-tal uur werken; er bestaan ook laptops met een 6-of 8-cell batterij.

Harde schijf en SDD

Bij de nieuwste laptops zit ook een SSD harde schijf in, dit is een harde schijf zonder bewegende delen die werkt op het USB-stick principe (flash). Uw computer zal sneller opstarten en vlotter reageren. Bemerk wel dat de opslagcapaciteit meestal rond de 256 of 512 GB zal schommelen, tenzij er nog een extra gewone hard disk bijgebouwd zit.

Beeldscherm

Wie mobiel werkt, wil geen al te groot scherm: met een 13,3 à 15,6 inch bent u goed af. Voor thuiswerk is 15,6 à 17,3 inch aan te raden.

De resolutie van uw scherm is ook belangrijk. Er bestaan laptops met HD en full HD-schermen: een full HD-scherm heeft meer pixels en heeft hierdoor een hogere resolutie. Alles oogt scherper en meer pixels betekent ook meer werkruimte. We verkopen ook op vraag toestellen met een 4K scherm.

Touchscreen

De laptopfabrikanten integreren ook vaker touch-schermen in de laptops. Deze zijn – in combinatie met Windows 10– een meerwaarde; u kan bepaalde modellen ook omvouwen tot een tablet (door het scherm te kantelen), deze laptops noemen met X360.

Behuizing

De duurdere computers beschikken over een stevige aluminium behuizing t.o.v. plastic. De randen van de huidige toestellen zijn dunner geworden het zogeheten "narrow bezzel" daardoor zijn de laptops compacter geworden

Windows 10

Windows is het bekendste, of meest gebruikte, besturingssysteem. Terwijl vroeger OSX van Apple bekend stond voor zijn gebruiksgemak, is dat met Windows 10 heel sterk verbeterd. Het is dus eerder een kwestie van voorkeur en gewoonte. Wie altijd gewerkt heeft met Windows, zal niet snel geneigd zijn om OS X aan te leren. Op een Apple computer kan u Windows installeren, omgekeerd lukt niet.

TIP: Voor een kleine kostprijs worden deze toestellen ook aan huis geleverd en geïnstalleerd.